fbpx

EL POTA BLAVA

CRIATS A L’AIRE LLIURE, AMB UNA ALIMENTACIÓ SENSE ANTIOXIDANTS NI FACTORS DE CREIXEMENT

Com es cria el Pota Blava
  • Els pollets s’han de criar a terra, amb una densitat màxima de vuit animals per metre quadrat de superfície interior.

  • Per l’animal adult, la ràtio d’engreix és de 4 animals per metre quadrat, a l’aire lliure.

  • Locals ventilats, correctament il·luminats i nets.

  • Alimentació basada en un 65% de cereals, sense engreix excessiu ni altres elements (sense greixos animals, sense factors de creixement, ni antioxidants).

  • Control de qualitat constant. Els nostres animals són sotmesos a controls periòdics i a inspeccions del pinso per garantir la tendresa i la melositat de la carn i la no acumulació de greix.

  • Zona Geogràfica Protegida. La raça de Pollastre i Capó del Prat només es produeix a la plana del Delta del Llobregat, a només 9 municipis.

  • Etiquetatge. Cada animal de la nostra granja porta una etiqueta numerada i autoritzada pel Consell Regulador de la IGP.

  • Cicle de Vida. Cada animal acompleix un cicle de vida de 120 a 150 dies, arribant a més de 180 en el cas dels capons.

Criats sense greixos animals i amb un cicle de vida d'almenys 5 mesos

TIPUS

EL POLLASTRE

 

El Pollastre de la raça Prat que criem i comercialitzem assoleix un pes mitjà pel seu sacrifici de 2,2 quilos, arribant als 3 quilos en viu a les 20 setmanes de vida.

També tenim a disposició animals per criança amb un mes com a mínim de venda.

Tota la nostra producció segueix tota la normativa de qualitat del segell IGP.

LA POLLETA I GALLINA


Les polletes i gallines inicien la posta entre els 5 i 6 mesos de vida. Tenen un pes de 1,800 quilos de mitjana, i poden arribar als 2,5 quilos en sacrifici o canal. No és una raça particularment ponedora, amb una posta de 160 ous per any. Tot i això l'ou és molt més elaborat i té un sabor més intens. 

VARIETAT BLANCA


La Varietat blanca de la Raça Prat manté les mateixes qualitats morfològiques i organolèptiques que la varietat lleonada, però la totalitat del seu plomatge és blanc. La carn no experimenta variació de sabor ni qualitat respecte a la varietat lleonada, ni tampoc la qualitat dels seus ous.

POLLETS


Els ous que destinem a la incubació i producció de nous exemplars de la raça Prat han de ser de color rosat, ben format i amb un pes mínim de 55 grams. AVIRAUT els incuba a les seves instal·lacions i allà els recollim el seu primer dia de vida per dur-los cap a la granja.

CAPONS

 

Els capons són galls als qui se’ls hi ha practicat una extirpació de testicles acompanyada d’una imputació de la cresta i les barbarelles a les 9 o 10 setmanes de vida. Això provoca un comportament de l’animal molt més tranquil donant un sabor molt més exquisit a la seva carn.

compra online els productes de la granja torres